Buffetts første investering i India

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har foretatt sin første investering i India.

Berkshire Hathaway, selskapet til den amerikanske investoren Warren Buffett, har foretatt en investering i indiske One97 Communications, som står bak betalingsappen Paytm, melder CNBC .Paytm er Indias største mobile handelsplattform og har blant annet japanske SoftBank og den kinesiske tech-giganten Alibaba og dets fintech-partner, Ant Financial, inne på eiersiden.Investeringen på 25 milliarder rupi eller 356 millioner dollar, tilsvarende i underkant av tre milliarder kroner, er Berkshire Hathaways første i India. Buffett selv var ikke involvert i transaksjonen, går det ifølge CNBC frem av en e-post fra hans assistent Debbie Bosanek.Les også: Blir Buffetts nestes storsatsning i India?For Berkshire markerer transaksjonen et sjeldent skifte hva gjelder strategi. Tradisjonelt sett har Buffett investert i selskaper innen sektorer som forbruker, energi og forsikring.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også