Capitanas første utgivelse fyker inn på topplistene

Forlagseierne Petter Stordalen og Jørn Lier Horst tror suksessen vil overbevise skeptikerne.

–Det har vært skremmende vellykket. Skremmende fordi vi ser ut til å utkonkurrere meg, sier forfatter Jørn Lier Horst med et smil, til DN.Han snakker med avisen om sin nyeste krimroman «Nullpunkt», som er skrevet i samarbeid med forfatter Thomas Enger, og har et totalt opplag på 45.000 eksemplar snaue fire uker etter lansering.– Vi har overgått opplagstallene for alle mine tidligere utgivelser etter like lang tid i hyllene, sier Horst til DN.Han sier de var klare over at førsteutgivelsen ble fulgt med argusøyne, og at det har vært mange kritiske stemmer.- Nå tror jeg de som ropte høyest ser at vi er seriøse, sier Horst.Medeier Petter Stordalen svarer i en epost til DN: – Nå har jeg ingen forhåpninger om at det skal fortsette slik, men familiepsykolog Hedvig Montgomerys barneoppdragelsesbibel «Foreldremagi» har vært på bestselgerlistene hver uke siden boken kom ut i mars. Den er blitt solgt til 21 europeiske land og det ble akkurat kjent at den skal ut på kinesisk. Jørn Lier Horst og Thomas Engers «Nullpunkt» har på under en måned passert 45.000 i opplag, som sier alt om kraften i det samarbeidet.