Coloplast-eier er Danmarks rikeste

Nå er det ikke lenger gründeren bak Bestseller, Troels Holch Povlsen, som troner øverst på listen. 

Børs

Danmarks rikeste er nå Niels Louis-Hansen, som eier en stor del av de medisinske selskapene, Coloplast og Ambu, skriver Bloomberg News og Børsen.dk.Ifølge nettstedet har de to aksjene steget henholdsvis 41 prosent og 130 prosent i 2018, og det er nettopp de store kursøkningene som har sendt Louis-Hansen til topps på listen.Bloomberg har kommet frem til at Niels Louis-Hansens formue økte til 44,4 milliarder danske kroner, som gjør at han passerer Bestseller-gründer Troels Holch Povlsens formue på 42,5 milliarder danske kroner. Kjeld Kirk Kristiansen, som var Danmarks rikeste, i mange år etter å ha tjent en formue på Lego, har gitt en andel av formuen til sine tre barn og er nå den tredje rikeste i Danmark.Han har en estimert formue på 33,6 milliarder danske kroner. Hvis man inkluderer barnas formue i regnestykket, er Lego-familien rikere enn Troels Holch Povlsen og Niels Peter Louis-Hansen tilsammen.

troels holch povlsen
niels peter louis-hansen
lego
coloplast
ambu
kjeld kirk kristiansen
Nyheter
Børs