- Dette blir ukens høydepunkter

To Nordea-topper trekker frem ukens høydepunkter.

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management mener det er stor risiko for videre eskalering i handelskrigen mellom USA og Kina, noe som kan skape mer volatilitet i finansmarkedet denne uke, til tross for fredagens positive nyhet. Det er også risiko for ytterligere spredning av den tyrkiske krisen, mener han.«De viktigste makronyhetene fra USA er industri-, service- og sammensatt PMI-er», skriver Rein i en oppdatering.Fra eurosonen kommer det også foreløpige industri-, service- og sammensatt PMIer. I tillegg kan ny måling på konsumenttillit gi videre informasjon om vekst i regionen.Vi får også en oppdatering på japansk PMI, samt konsumprisindekser.Nordea Markets' Joachim Bernhardsen slår fast at det også kommer viktige nøkkeltall fra Norge. På torsdag kommer det både BNP-tall og oljeinvesteringstelling. «Begge deler viktig for synet på norsk økonomi», skriver han. Bernhardsen slår også at markedet vil ølge med på høringen av Bank of Englands sjef, Mark Carney i parlamentet på onsdag og referatet fra sist rentemøte i Federal Reserve, også det på onsdag.