DNB Markets: Har lagt inn en rabatt på 20 prosent

Meglerhuset opererer med en kjøpsanbefaling før rapport-slipp fredag.

DNB Markets venter at B2 Holding i forbindelse med sin rapport for 2. kvartal fredag morgen vil kunne rapportere en vekst i brutto innbetalinger på like over én milliard kroner. Videre har analytikerne en estimert EPS for kvartalet på 0,39 kroner, og for hele 2018 på 1,94 kroner.Selskapet oppdaterer i sine rapporter også omfanget av nye investeringer i kvartalet, det vil si kjøp av utestående fordringer, og forventende fremtidige innbetalinger på den samlede utestående porteføljen.«I denne omgang venter vi henholdsvis 1,7 milliarder kroner i nye investeringer og like under 20 milliarder kroner i forventede fremtidige innbetalinger», heter det i fersk oppdatering fra meglerhuset.Selskapets markedseksponering gjør etter DNB Markets' syn tilgangen på nye låneporteføljer for salg bedre enn for sammenlignbare aktører, men innebærer samtidig at det vil kunne være noe høyere risiko knyttet til endringer i lokale reguleringer og større svingninger i landenes økonomi.«I vårt kursmål på 24 kroner per aksje har vi derfor lagt inn en rabatt på 20 prosent i forhold sammenlignbare større aktører innen sektoren», heter det.Kursen stengte onsdag på 18,56 kroner per aksje, og analytikerne i DNB Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen.