Dobling i Photocure: - Oppgangen har såvidt begynt

Alexander Hansson avfeier spekulasjoner om aksjesalg: - Å selge seg ut er helt utelukket, sier han.

Legemiddelselskapet Photocure ble en av torsdagens store vinnere på Oslo Børs med en oppgang på 11,81 prosent til 52,80 kroner.Oppturen fortsetter fredag, og dermed har Photocure-aksjen mer enn doblet seg siden årsskiftet, til stor glede for investorene.Spesielt for største aksjonær Alexander Hansson, som eier rundt 10,3 prosent gjennom selskapet High Seas AS, betyr det en solid gevinst.Bare siden nyttår har familieselskapets 2,22 millioner aksjer steget med rundt 62 millioner kroner i verdi.Avfeier spekulasjonerDen seneste tids kraftige kursoppgang har imidlertid også ført til at flere tror at Hansson-familien vil ta gevinst, ifølge Hansson.- Det har vært mye spekulasjoner om at vi skal selge oss ut, sier han til Hegnar.no. Hansson har tidligere avfeid tilsvarende rykter med begrunnelsen om at han har stor tro på selskapet.Det gjør han også denne gang.- Å selge seg ut er helt utelukket. Oppgangen har så vidt begynt.