Equinor forlenger Johan Sverdrup-kontrakter

Den første opsjonen er utøvd.

Rett før jul i fjor delte Statoil, nå Equinor, ut Johan Sverdrup-kontrakter til de tre supplyskipene «Troms Capella», «Normand Skipper» og «Bourbon Sapphire» som eies av henholdsvis Troms Offshore, Solstad Farstad og Bourbon Offshore Norway.Arbeidet innebar frakt av rør i forbindelse med utbyggingen av det gigantiske Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.Kontraktene hadde en fast varighet på fire måneder, i tillegg til to opsjoner på 15 dager og én opsjon på 30 dager.Oppstart var 15. april, noe som betyr at den faste perioden nettopp løp ut.Clarksons Platou kan imidlertid opplyse om at Equinor har valgt å utøve den første 15-dagers opsjonen for skipstrioen.Dagraten for den faste varigheten var ifølge Westshore Shipbrokers 90.000 kroner for både 2011-bygde «Troms Capella» og 2008-bygde «Bourbon Sapphire».Hvilken dagrate som ble oppnådd av 2005-bygde «Normand Skipper», kom ikke frem i oversikten til Westshore.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også