Får juling etter å ha skuffet markedet

Onsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 912,36 poeng, ned 0,24 prosent.Equinor/oljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 76,16 dollar, opp 0,28 prosent.Med en daglig oljeproduksjon på over 90.000 fat per dag fra eksisterende felt og med forventede investeringer på mer enn 15 milliarder dollar frem mot 2030, har Brasil blitt et kjerneområde for Equinor.Brasil skiller seg ut globalt som et av de mest lovende offshore olje- og gassbassengene med betydelig gjenværende ressursbase. I tillegg har landet et stort potensial innen fornybar energi.Fra og med 17. august er Utvikling og Produksjon Brasil etablert som et eget forretningsområde, noe som illustrerer viktigheten av potensialet i landet. Equinor stiger 0,18 prosent til 218,50 kroner.Norway Royal Salmon får julingTirsdag la Norway Royal Salmon frem tall for 2. kvartal 2018. Her ble det kjent at driftsresultatet endte på 181 millioner kroner, fire prosent under konsensus.- Hovedårsakene til dette avviket var lavere priser og høyere kostnader for høstet fisk fra et ILA-infisert sted. Kostnadene i region Nord var nær 40 kroner per kilo og i region Sør nær 39 kroner per kilo, kommenterer Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets .Nordea Markets kutter kursmålet fra 235 til 225 kroner, men gjentar kjøpsanbefalingen. Danske Bank har også tatt ned kursmålet, i tillegg til å vrake sin kjøpsanbefaling. Analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets er heller ikke fornøyd. Han nedgraderer NRS fra hold til selgAksjen faller 4,36 prosent til 192,20 kroner.Jinhui ShippingJinhui Shipping melder om et resultat før og etter skatt på 2,8 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 0,8 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 22,1 millioner dollar, sammenlignet med 19 millioner dollar i 2. kvartal 2017.Det varsles et utbytte på 0,023 dollar per aksje.Aksjen hopper 10,99 prosent til 9,39 kroner.Odfjell DrillingOdfjell Drilling melder om et resultat etter skatt på syv millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot 11 millioner dollar i samme periode året før. Driftsinntektene beløp seg til 174,9 millioner dollar, sammenlignet med 164,7 millioner dollar i 2. kvartal 2017.Odfjell Drilling opplyste i en melding tirsdag at selskapet har akseptert et tilbud om en senior sikret lånefasilitet på 325 millioner dollar, eller om lag 2,7 milliarder kroner, for den halvt nedsenkbare boreriggen Deepsea Nordkapp (ex Stena MidMAX) som skal leveres i første kvartal neste år.Aksjen faller 0,13 prosent til 37,95 kroner.ADS Crude CarriersTirsdag var første noteringsdag på markedsplassen Merkur Market for det Arendal-baserte tankrederiet ADS Crude Carriers som ble etablert av Arendal Dampskibselskap og styreleder Bjørn Tore Larsen i april.Aksjen stiger i dag 3,85 prosent til 21,29 kroner.


Les også