Forbrukerrådet kritisk til visumhjelpere

Flere private firmaer tilbyr nordmenn hjelp med å søke visum til USA og andre land. Forbrukerrådet er kritisk.

– Dette fremstår som helt unødvendig bruk av penger, og jeg lurer på om folk vet at de betaler mer enn nødvendig, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet til Dagens Næringsliv.Avisen omtaler flere firmaer som tilbyr reisende hjelp med å søke visum til land der det kreves.Flesland anbefaler folk som skal reise til land der det kreves visum, om å søke direkte hos landets ambassade.– I det minste bør man undersøke om det er mulig å fylle ut søknaden på egen hånd. Pengene du sparer, kan helt sikkert komme til nytte og glede på noe annet, sier hun.Forbrukerrådets direktør understreker at det ikke er ulovlig for disse selskapene å tilby disse tjenestene.Også USAs ambassade i Norge oppfordrer nordmenn til å søke om innreise eller visum via USAs offisielle nettside og opplyser at man ikke trenger bistand fra tredjepart.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også