Forskningssjef advarer mot tre aksjer

Forskningssjef Geir Linløkken slår fast at mange av de tradisjonelle konsumselskapene har fått hard medfart på børsen. I en ny oppdatering skriver han at frykten råder i XXL, Hennes & Mauritz og Pandora.Den amerikanske kjempen Amazon, som hovedsakelig selger via Internett, opplever imidlertid sterk vekst.- XXL har siden begynnelsen av 2018 falt over 45 prosent og brøt gulvet i den fallende trendkanalen på mellomlang sikt da selskapet la frem andrekvartalsrapport 20. juli. Både volumbalansen og momentumet i aksjen er negative, indikerer økende pessimisme hos investorene, og forsterker det negative trendbildet i aksjen. Det er kortsiktig støtte ved cirka 48 kroner, og et brudd og sluttkurs under dette nivået vil utløse et nytt salgssignal. Ved reaksjoner opp har XXL motstand ved 69 kroner. Anbefaling: Selg, skriver Linløkken- Investorene har over tid godtatt stadig lavere priser for å komme seg ut av Hennes & Mauritz B, og aksjen ligger i en fallende trendkanal på både kort, mellomlang og lang sikt. Videre nedgang indikeres. Den fallende trenden forsterkes av negativ volumbalanse og svakt momentum. De siste par månedene har aksjen dannet støtte ved 132 kroner på kort sikt, kanskje grunnet flere kjøp fra meldepliktige innsidere i selskapet. Om støtten ryker, vil et nytt salgssignal utløses og H&M kan falle ned mot 117 kroner eller lavere. Aksjen har motstand mellom 145 og 149 kroner. Anbefaling: Selg, slår forskningssjefen fast.- Smykkekjeden Pandora A/S utløste i midten av mai et salgssignal fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene solgte på stadig lavere kurser for å komme seg ut. Videre nedgang indikeres, og det ligger ingen støtte før 200 kroner på Investtechs langsiktig chartet. Salgssignal fra en rektangelformasjon signaliserer fortsatt en negativ utvikling for Pandora. Aksjen har motstand ved cirka 550 kroner. Negativ volumbalanse indikerer at selgerne er aggressive mens kjøperne er passive, og svekker aksjen. Anbefaling: Selg, skriver Linløkken- Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Amazon.Com Inc, og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene. Siden bunnen i april har aksjen steget over 37 prosent og er i all-time-high. Det er nå ingen motstand over dagens kurs, mens det ved reaksjoner ned er støtte ved 1.600 dollar. En videre kursoppgang for Amazon indikeres. Anbefaling: Kjøp, avslutter Linløkken.