Fredriksen shopper Axactor-aksjer

Storeulv er på ingen måte mett når det gjelder aksjer i Axactor. Nå legger han nye millioner på bordet for å øke eierandelen.

John Fredriksen-kontrollerte Geveran Trading har ifølge en børsmelding onsdag kjøpt 1,39 millioner aksjer i Axactor til kurs 23,25 kroner.Dermed har Fredriksen, som er største eier, bladd opp drøyt 32 millioner kroner. Etter kjøpet kontrollerer Geveran totalt 24.558.613 aksjer i Axactor, tilsvarende en eierandel på 15,9 prosent.Dagens kjøp er det sjette hittil i år, noe som indikerer at Fredriksen har stor tro på selskapet.Markedet har likevel valgt å sende aksjekursen ned nær 19 prosent hittil i år, et kursfall Fredriksen virkelig har benyttet seg av.Onsdag omsettes Axactor-aksjen for 23,33 kroner, noe som verdsetter selskapet til 3,6 milliarder kroner.