Full støtte til Pacific Drillings restruktureringsplan

Hovedaksjonæren skyter inn penger sammen med obligasjonseierne. Selskapet venter en rask exit fra Chapter 11.

I november i fjor måtte Pacific Drilling, i likhet med flere av sine konkurrenter, se seg nødt til å søke om konkursbeskyttelse under Chapter 11 for å restrukturere gjedsbyrden på om lag tre milliarder dollar, tilsvarende rundt 25 milliarder kroner.Basert på et forslag fra en gruppe av selskapets sikrede kreditorer, ble det lagt frem en reorganiseringsplan 31. juli.Konkursretten beordret imidlertid en mekling mellom selskapets største aksjonær, det Singapore-baserte aktivistfondet Quantum Pacific, de sikrede kreditorene og selskapet for å se på muligheten for å komme frem til en felles plan.Forslaget har nå fått full støtte av aktivistfondet.Det melder selskapet mandag.Med majoritetsaksjonærens støtte venter selskapet en «smooth» bekreftelsesprosess og en rask utgang fra Chapter 11.- Enigheten mellom Quantum Pacific og kreditorgruppen var den siste biten som måtte på plass for at selskapets plan skulle ha støtte fra alle de store interessentene. Avtalen burde bety at planen gjennomføres effektivt og raskt gjennom implementerings- og bekreftelsesprosessen, sier konsernsjef Paul Reese i Pacific Drilling.Planen innebærer at selskapet vil hente inn 1,5 milliarder dollar i ny kapital, fordelt på én million dollar i obligasjonsgjeld og 500 millioner dollar i egenkapital.Quantum Pacific og fondets investeringspartnere forplikter seg til å kjøpe obligasjoner for totalt 200 millioner dollar, samt bidra med 50 millioner dollar i frisk egenkapital.Sterk balanse- Etter over ett år med forhandlinger, er vi fornøyde med å ha nådd et gjennombrudd i samtalene mellom Quantum Pacific-gruppen og kreditorgruppen, sier styreleder Cyril Ducau i Pacific Drilling.- Med betydelige kapitalforpliktelser fra begge gruppene og støtten fra alle interessentene, er Pacific Drilling på vei til å komme ut av Chapter 11 med en av de sterkeste balansene i industrien og tilstrekkelig likviditet til å komme gjennom til den etterlengtede oppturen i offshore riggindustrien, sier han.Nestleder i riggselskapets styre, Scott Fine, benytter anledningen til å takke alle rådgiverne som har bidratt i prosessen.-Vi skylder en stor takk til alle rådgiverne våre og spesielt megleren vår, dommer James Peck, for deres hvileløse arbeid med å hjelpe oss å komme frem til det selskapet har forsøkt å få til fra starten av Chapter 11-prosessen, full enighet om en plan.AlixPartners fungerte som finansiell rådgiver for selskapet, Evercore bidro med investeringsbanktjenester og Togut, Segal & Segal var konkursrådgivere.  .