Her er de største eierne i «Nye Seadrill»

John Fredriksen (74) topper som kjent listen, og under følger en rekke hedgefond.

At John Fredriksens Hemen Holding er største eier i Seadrill etter at riggselskapet gjenoppsto fra Chapter 11-prosessen 2. juli er en kjent sak.Hvor mye Fredriksen eier totalt og nøyaktig hvor mange aksjer resten av de største aksjonærene har, har imidlertid ikke vært kjent.Før nå.Ifølge en fersk SEC-filing som først ble omtalt av Bloomberg, eier Fredriksen-selskapet Hemen totalt 30,9 prosent av aksjene i «Nye Seadrill».Under følger en rekke hedgefond som kom inn på eiersiden gjennom konvertering av gjeld og innsprøytning av ny egenkapital.Her er listen med eierandel i parentes:

  • Centerbridge Partners og tilknyttede selskaper: (8,8%)
  • GLG Partners (8,2%)
  • Aristeia Capital (6,6%)
  • Saba Capital Management (5,6%)
  • Attestor Master Value Fund (3,5%)
  • IF P&C Insurance (1,9%)
  • Fidelidade (1,6%)
  • Nine Masts Investment Fund (1,4%)
  • Barclays Bank (1,3%)
  • MP Pensjon PK (1,2%)


Les også