Høyner i laks etter knalltall

Kvartalsrapporten som Scottish Salmon Company la frem fredag blir godt tatt i mot av analytikere.

Scottish Salmon Company la fredag frem tall for 1. halvår 2018 og 2. kvartal 2018, der inntektene i et halvår aldri har vært høyere.Høyner kraftig«Scottish Salmon Company (SSC) rapporterte sitt beste finansielle kvartal noensinne med rekordhøy margin/kilo og total EBIT. SSC høstet 8,6k tonn i andre kvartal, og oppnådde en margin på 2,3 pund/kilo, altså 25,4 kroner per kilo, og fikk et justert driftsresultat (EBIT) på 20,1 millioner pund – alt godt over vårt estimat», skriver Pareto-analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i et notat til sine kunder, ifølge iLaks.no.Inntjeningsestimater justeres kraftig opp «etter den svært imponerende rapporten» og Pareto venter å øke estimatene med om lag 20 prosent for inneværende år.Meglerhuset har ifølge bransjeavisen en kjøpsanbefaling med et kursmål på 15 kroner for SSC.82-86 prosent høyereTore A. Tønseth i Sparebank1 Markets bemerker at driftsresultatet var hele 82-86 prosent høyere enn konsensus ventet.«De gode resultatene øker primært med mye høyere volumer, SSC høstet 8,6kt (gw) i kvartalet, 59 prosent høyere enn vårt 5.4kt estimat, men underliggende EBIT/kilo er fortsatt veldig bra til 2,33 pund, 14 prosent over vår 2,04 pund-prognose – drevet av lavere enn ventet pris og litt bedre priser», kommenterer han overfor iLaks.no.Sparebank1 Markets øker EBIT-estimatet med rundt 10 prosent og vurderer kursmålet på 15 kroner og vil trolig gjenta kjøpsanbefaling.