Kjetting-Jan med verdensrekord på 48 timer

Leverte 30 tonn kjetting på bare 48 timer.

Børs

Forrige uke var 30 tonn kjetting på vei på en trailer fra Bergen til Kirkenes. Kjettingen måtte være på plass hos KIMEK på et russisk skip innen fredagen.- Jeg har leid inn tre norske sjåfører for å rekke deadline på fredag. Det er en lang distanse på mer enn 220 mil, og med kjøre og hviletidsbestemmelsene måtte det bli slik, fortalte kjetting-gründer Jan Vindenes i Sotra Anchor & Chain, til Hegnar.no da.Fra Trondheim gikk transporten gjennom Sverige og Finland. Totalt var det estimert at transporten ville ta 61 timer. Det skulle gå mye raskere.- Vi har naturligvis sjekket transport med fly, men selv fly vil bruke lengre tid enn om vi hyrte inn flere sjåfører og lot traileren gå mer eller mindre uten stans helt til Kirkenes, sa Vindenes.Les også: «Kjetting-Jan» raser over skatteøkningHan beskrev distansen og den korte leveringstiden som å sette «verdensrekord» på strekningen, selv om det tidvis kan gå tregt.- Det tar tid å laste opp kjettingen på traileren. Deretter skal den ta seg nordover. Denne traileren er mer enn tungt lastet, den er blytungt lastet, og vil garantert skape kø oppover langs E6 og videre i Sverige og Finland, men vi har bedt de innleide sjåførene, som er norske, om å slippe forbi biler der det er naturlig. Vi må prøve å unngå å stoppe helt opp. Vi har en deadline å holde, sa kjetting-gründeren.En uke etter forsøket sier Kjetting-Jan til Hegnar.no at det ble satt ny rekord, og på lovlig vis.- Kjettingen nådde det russiske skipet i Kirkenes etter 48 timer. Det ble kjørt lovlig hele veien og kjøre- og hviletidsbestemmelsene ble overholdt, sier Vindenes.Les også: «Kjetting-Jan» merker bedringen i offshoremarkedet

kjetting-jan
Nyheter
Børs