Ivan Kverme

Kutter kursmål på Norway Royal Salmon - gjentar kjøp

Norway Royal Salmon la frem ferske kvartalstall tirsdag.

Norway Royal Salmon rapporterte i 2. kvartal driftsresultatet på 181 millioner kroner, som var 4 prosent under konsensus. Det kom frem av tallene tirsdag. - Hovedårsakene til dette avviket var lavere priser og høyere kostnader for høstet fisk fra et ILA-infisert sted. Kostnadene i region Nord var nær 40 kroner per kilo og i region Sør nær 39 kroner per kilo, kommenterer Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.Han påpeker at dette er en viktig årsak til at selskapet har et høyere volum i 2. kvartal og 4.000 tonn lavere helårsveiledning for 2018.- På grunn av at selskapet reduserer guidingen for 2. halvår med 25 prosent (10 prosent for hele 2018), tar vi ned vårt EBIT-seminar med fire prosent. Samtidig løfter vi kostnadsoverslagene. Totalt sett reduserer vi 2018 EBIT-estimater med 11 prosent. For 2019-20 tar vi ned våre EBIT estimater med 5-6 prosent. skriver Giskeødegård i oppdateringen. Basert på dette kutter Nordea Markets kursmål fra 235 til 225 kroner, og gjentar kjøp.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også