Labert på Asias børser

Eugene Hoshiko

Pilene peker nedover - stort sett.

Asiatiske børser ser for det meste rødt i fredagens handel, etter at seiersrekken tok slutt på Wall Street i går.Stemningen tynges av et Bloomberg-oppslag som går ut på at USAs president Donald Trump overfor sitt støtteapparat skal ha støttet innføring av ytterligere tollsatser i handelskrigen mot Kina.Large cap-indeksen CSI 300 er likevel bare marginalt ned, mens Shanghai Composite-indeksen er opp 0,1 prosent.I Hongkong faller Hang Seng 0,8 prosent.Innkjøpssjefsindeksen (PMI) for kinesisk industri kom inn på 51,3 i august. Det var opp fra 51,2 i juli, og også over konsensus på 51,0.For tjenestesektoren endte PMI på 54,2 i august, opp fra 54,0 i juli. Forventningene lå her på 53,8.Rødt i TokyoI Tokyo endte Nikkei ned 0,02 prosent til 22.865,15, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,22 prosent til 1.735,15.Tall fra japanske myndigheter viste fredag at arbeidsledigheten i landet var 2,5 prosent i juli, noe som er godt over konsensus på 2,3 prosent ifølge vår makrokalender.Kospi-indeksen stiger 0,5 prosent, og løftes av blant andre Samsung Electronics.«Down under» faller Sydney-børsen 0,3 prosent, tynget av blant annet telekom.Asia-oversikten her.


Les også