Meglerhus spår begrenset oppside i sjømat

Sparebank 1 Markets spår nedsiderisiko gitt den nåværende utviklingen i sjømatsektoren.

Sjømatindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund opp 0,83 prosent til 1.363,7 poeng, og har bidratt til mye av oppgangen for hovedindeksen fredag.I går klatret sjømatindeksen opp 2,67 prosent, etter at tall fra Fiskeridirektoratet viste 2,2 prosent lavere biomasse i sjøen i juli sammenlignet med juni. Nordea Markets var også raskt ute med å høyne sine prisestimater for laks frem til 2020, og gjorde deretter flere justeringer i sine kursmål på utvalgte sjømat-aksjer, ifølge TDN Direkt. Les også: Disse norske laksegigantene får ikke eksportere til KinaRiktig retningI en oppdatering fredag skriver Sparebank 1 Markets at tallene fra direktoratet er upresise, men at de sannsynligvis peker i riktig retning, ifølge TDN Direkt.Meglerhuset viser til oppdaterte tall fra Kontali torsdag som tilsier at biomassen i sjøen er opp fire prosent år over år, men understreker imidlertid at produksjonen i juli har vært noe svakere enn ventet.- Hovedårsaken til den lavere veksten er trolig temperaturen – og ingen videre kompensasjonsvekst, skriver meglerhuset, ifølge TDN Direkt.Begrenset oppsideI tillegg til at problemene med lakselus øker og at det biologiske presset tiltar, skriver Sparebank 1 Markets at faktorene vil føre til høyere uttak, og meglerhuset kan dermed slå fast at det kan være oppside ved deres estimat på totalt slaktevolum på 1.288 millioner tonn i 2018, ifølge TDN.Kontali anslår et volum mellom 1.290 og 1.300 millioner tonn i perioden.- Gitt den nåværende utviklingen i pris/volum kan det være nedsiderisiko ved vårt estimat på 58 kroner. Hvis pris/volum følger 2017-trend kan vi ende opp med 55-57 kroner pr kilo, mener meglerhuset om 2018-estimatene, og legger til at i et fire prosent vekst-scenario for 2019 kan det være noe oppside, men med Fish Pool rundt 61 til 62 kroner kiloen i 2019 ser oppsiden begrenset ut fra et markedsperspektiv, ifølge TDN Direkt.Sjømat-aksjer på Oslo Børs ser grønt fredag, og Salmones Camanchaca topper listene ettersom aksjen så langt har steget 2,85 prosent til 68,5 kroner. Bakkafrost er opp 1,5 prosent til 488,8 kroner, samtidig som SalMar stiger 1,15 prosent til 422,6 kroner. Marine Harvest er den mest omsatte sjømat-aksjen midt på dagen, omsatt for over 73 millioner kroner. Marine Harvest-aksjen er opp 0,64 prosent til 180,1 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også