Nå leveres den neste planen for Johan Sverdrup

Equinor og deres partnere leverer mandag sin utbyggingsplan for andre fase av Johan Sverdrup-utbyggingen.

Equinor og Johan Sverdrup-partnerskapet bestående av Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total leverer i dag utbyggingsplanen for andre fase av prosjektet til Olje- og energidepartementet, opplyses det i en melding fra Equinor.- Johan Sverdrup-feltet er den største feltutbyggingen på norsk sokkel siden 80-tallet. På platå vil feltet produsere opp til 660.000 fat per dag, med en balansepris under 20 dollar per fat og med meget lave CO2-utslipp på 0.67 kg per fat. Johan Sverdrup er i rute til å levere store mengder energi med høy lønnsomhet og lave utslipp i mange tiår fremover, sier Equinor-sjef Eldar Sætre i en kommentar.- Vi annonserer i dag økte ressursanslag og reduserer det samlede investeringsestimatet for både første og andre fase av utbyggingen med ytterliggere 6 milliarder kroner siden februar i år. Siden PUD for første fase i 2015, har vi redusert det samlede investeringsestimatet for Johan Sverdrup fullfeltsutbyggingen med over 80 milliarder kroner. Prosjektet vil gi enda større verdiskaping og større ringvirkninger enn tidligere anslått, sier Sætre.I PUD for fase 2 heves ressursestimatet for hele Johan Sverdrup fra 2.1-3.1 milliarder fat oljeekvivalenter til 2.2-3.2 milliarder fat, med et forventet estimat på 2.7 milliarder fat.Fase 1Oppdatert investeringsanslag for fase 1 er nå 86 milliarder nok (nominelle kroner, prosjektvalutakurs), en reduksjon på 30 prosent tilsvarende 37 milliarder kroner siden innlevering av PUD fase 1.- Vi har fullført nærmere 80 prosent av første fase i utbyggingen, og det er gledelig å se at den gode framgangen og kvaliteten i byggefasen ser ut til å fortsette i sammenstillingsfasen ute i havet. Med dette er vi i god rute for å starte produksjonen fra feltet i november neste år, sier konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor, Margareth Øvrum, i en kommentar.- Vi har jobbet systematisk med å gjøre andre fase av Johan Sverdrup utbyggingen enda mer lønnsom og robust. Vi har tatt med oss de gode løsningene og erfaringene fra fase 1 og optimalisert utbyggingskonseptet for fase to i samarbeid med våre partnere og leverandører. I PUD for fase 2 har vi redusert investeringsestimatet til 41 milliarder kroner (nominelle kroner, prosjektvalutakurs), og balanseprisen for fase 2 er nå på under 25 dollar fatet. I industriens historie tror jeg aldri vi har sett et prosjekt som har blitt så mye forbedret som det Johan Sverdrup har blitt de siste 3 årene, sier Øvrum. Les hele meldingen her.