Netflix-rally på Wall Street

Richard Drew

Sentralbanksjef Jerome Powell sa i en tale at det ville komme flere rentehevinger. Det tolket markedet som positivt.

Markedene reagerte svært positivt på den optimistiske talen til sentralbanksjef Jerome Powell fredag, og Wall Street-aksjene noterte nye rekorder innen stengetid fredag. Ved børsslutt fredag stod Dow Jones opp 0,5 prosent til 25.791. Den bredere S&P 500 var opp 0,6 prosent til 2.875, mens Nasdaq la på seg 0,9 prosent til 7.946.Nå forventer de fleste markedsobservatører at sentralbanken hever rente to ganger til innen året er omme.Sektorvis var det råvarer som hadde den største oppgangen på 1,2 prosent, mens dagligvaresektoren falt mest, ned 0,2 prosent.TallrushPå selskapsfronten raste GAP etter å ha lagt frem ferske kvartalstall torsdag. GAPs globale omsetning i det siste kvartalet falt mer enn ventet, og aksjen endte ned 8,6 prosent.Hewlett Packards kvartalsrapport vister at selskapet hadde et justert resultat som slo analytikernes forventninger. Det gjorde imidlertid ikke inntektene. Aksjen endte likevel opp 0,6 prosent.Programvareselskapet Autodesk fikk bedre resultat og driftsinntekter enn hva som på forhånd var ventet i 2. kvartal, og aksjen steg om lag 15 prosent.Advanced Micro Devices, som steg over 6 prosent torsdag etter å ha fått oppjustert kursmål, fortsatte oppgangen fredag og la på seg ytterligere 7,6 prosent. VinneraksjenEn aksje utmerket seg likevel mer enn andre, nemlig serie- og streaminggiganten, Netflix.Aksjen steg hele 5,8 prosent etter oppgradering.Det var Sun Trust Robinson Huphrey, som oppgraderte streamingtjenesten fra hold til kjøp, fredag.Ifølge den ferske analysen kommer Netflix til å øke antall internasjonale abonnenter mer enn prognosene tilsier, i 3. kvartal.


Les også