Nordea-økonom: - Alt ligger nå til rette for ytterligere to rentehevinger i år

Nordea-økonom venter at dagens referat fra Fed bekrefter muligheten for ytterlig to rentehevinger i år.

Det er ifølge sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets ingen nøkkeltall av betydning for markedet onsdag. Verdt å nevne er at Bank of Englands sentralbanksjef Marc Carney skal på høring i parlamentet, hvor Brexit trolig vil få mye oppmerksomhet.«Hvordan vil sentralbanken reagere på en mulig no-deal? Ellers vil fokus hos mange være på referatet fra Feds rentemøtet tidligere i måneden som blir publisert i kveld», skriver Olsen i morgenrapporten.Han viser til at Fed kun gjorde små enderinger i uttalelsen sin, men hevet beskrivelsen av økonomien fra «solid» til «strong».«Vi er helt enige. Amerikansk økonomi går for full maskin og alt ligger nå til rette for ytterligere to rentehevinger i år, slik det er varslet. Vi venter at referatet i dag bekrefter dette bildet», skriver Olsen.Sjeføkonomen mener markedet imidlertid vil lete etter indisier på om Fed begynner å bli engstelige for uroen i markedene den siste tiden og kanskje særlig utviklingen i fremvoksende økonomier.«Begge deler kan delvis føres tilbake til økte amerikanske renter og en sterkere USD. Men så lenge amerikansk økonomi ikke blir påvirket, vil nok FOMC legge vekt på de innenlandske forholdene», skriver Olsen i rapporten.