Nordea-strateg: - Det er relativt dyrt

Brian Cliff Olguin

Tirsdag stiger hovedindeksen på Oslo Børs til rekordnotering.

Sjefstrateg i Nordea Wealth Management, Leif-Rune Husebye Rein, noterer at den nåværende prisingen på Oslo Børs tilsvarer et P/E-forhold på 14,07, som er betraktelig over det historiske gjennomsnittet på 11,8.- Det er relativt dyrt, men ikke helt på toppnivået for noen måneder tilbake. Dette er jo grunnet den gode utviklingen med en stigende oljepris og positive markedsutsikter, sier Rein til TDN Direkt.Nøytralt markedssynFremover har Rein og Nordea et nøytralt markedssyn for norske aksjer. På den en siden er det godt sentiment i den norske økonomien og oljeprisen ventes å løfte oljesektoren. Men samtidig synes prisingen å være for høy, ifølge Rein.Når det gjelder de globale aksjemarkedene sier strategen ifølge nyhetsbyrået at Nordea er overvektet i amerikanske aksjer og undervektet i de europeiske.- I USA har denne og forrige kvartalssesong vist en fantastisk inntjening. Dette grunnet skattekuttene i kombinasjon med en sterk amerikansk økonomi. Nå ligger det an til en inntjeningsvekst på 24 prosent i andre kvartal. I tillegg er det en unormalt høy omsetningsvekst om lag på ni prosent, og denne skyldes først og fremst oppgangen i økonomien, sier Rein.Svakere makromomentFor Europa nevner Rein ifølge TDN Direkt et litt svakere makromoment og at den sterkere veksten i forrige kvartal ikke ble omsatt til den samme inntjeningsveksten man har sett i USA.I skrivende stund står hovedindeksen i 903,21, opp 1,18 prosent.