Nordea-strateg: Vil gi drahjelp på Oslo Børs

Nordea-strateg om viktige hendelser.

Det er ifølge Nordea-strateg Lars Mouland få nøkkeltall som kan ha betydning for norsk økonomi dag.«Fra Sverige får detaljomsetningsindeksen og arbeidsledighetstall (AKU). Ellers blir det en rolig dag», skriver Mouland i morgenrapporten.Videre peker han på at S&P 500 stengte til all-time high mandag, og mest sannsynlig vil gi drahjelp på Oslo Børs i dag.Det var nærmest panikklignende tilstander på børsene i New York mandag. Apple og Amazon steg til ny all-time high. Les mer her! Siden sistDet tyske stemingsbarometeret IFO, steg for første gang på ni måneder mandag.«Tyske bedrifter er ikke like lenger så bekymret for handelskrig, etter at det ser ut til å ha blitt en våpenhvile om importavgift på biler til USA», skriver Nordea-strategen.Han viser til at kapasitetsutnyttelsen er på sitt høyeste i Tyskland siden 2008, og selv om investeringene nå er på vei opp, ser det ifølge Mouland ut til at dette bare er starten på et større løft.EnighetUSA og Mexico har kommet til enighet om en handelsavtale .«Det er likevel ingen ting som tyder på at det blir noe lettere å få til en avtale med Canada, så dette kan være kroken på døra for Nafta. Det er heller ingen fremgang i forhandlingene med Kina», heter det fra Mouland i rapporten.Det ser ifølge strategen ut som debatten om rentekurven er like het blant økonomer, som hos styremedlemmene i FED.«San Fransisco FED publiserte i går en analyse som konkluderer med at man ikke skal forkaste rentekurven som resesjonsindikator denne gangen. Korrigert for risikopremier er det grunn til å stole på kurven, selv etter massive QE-kjøp. De ser allikevel ingen risiko for snarlig resesjon», skriver Mouland i rapporten.Les også: Forventningene til landets økonomi stuper