Nordic Capital kjøper Macrobond

Oppkjøpsfondet Nordic Capital vil bidra til økt vekst hos det ambisiøse analyseselskapet. I horisonten lokker naturlig nok en solid gevinst.

For to og en halv måned siden ble døren til Nordic Capital Fund IX stengt etter at oppkjøpsfondet hadde fått inn 4,3 milliarder euro, tilsvarende 41 milliarder kroner, fra en bred investorbase.Det var betydelig mer enn ventet, nærmere bestemt 23 prosent mer.Pengene har siden fått ben å gå på, og fredag ble det femte oppkjøpet i det ferske fondets regi annonsert.Nordic Capital Fund IX har kjøpt det svenske selskapet Macrobond, en av verdens ledende leverandører av analysesystemer og makroøkonomiske og finansielle tidsseriedata.- Etterspørselen etter finansiell «big data»-analyse og visualisering øker kontinuerlig og Macrobond’s ledelse har en enestående track reckord i finansiell analysesoftware. Vi ser frem til å jobbe for ekspandere tilbudet til Macrobond og dets posisjon som en foretrukket plattform, sier partner Fredrik Näslund i Nordic CapitalHøye ambisjonerMacrobond ble grunnlagt i Malmø i 2008 med formålet om å utvikle bedre måter for mennesker å utføre økonomisk og finansiell analyse.Selskapet som sysselsetter 156 medarbeidere, har nå alt fra sentralbanker til hedgefond og universiteter på kundelister.Macrobond har høye ambisjoner for fremtiden, og konsernsjef Tomas Liljeborg er derfor svært fornøyd med å ha fått Nordic Capital på eiersiden.- Nordic Capital er en av de mest prominente og erfarne investorene i fintech-sektoren i Norden og derfor en ideell partner til å fortsette å støtte Macrobonds vekststrategi, sier han.- Med vår unike database, skreddersydde tilgang og applikasjoner, vil de støtte oss i det vi fortsetter å realisere vår visjon om å bli den foretrukne plattformen for mennesker som jobber med finansiell og økonomisk analyse over hele verden, legger han til.Partene har blitt enige om å ikke avsløre finansielle detaljer rundt transaksjonen.Cashet innTransaksjonen er den andre for Nordic Capital bare denne uken.Tirsdag signerte Nordic Capital Fund VIII en avtale om å selge logistikkkjempen Unifeeder Group til DP Group for 660 millioner euro, tilsvarende 6,3 milliarder kroner.Logistikkselskapet ble kjøpt i 2015.- Under Nordic Capitals eierskap har Unifeeder vokst til å bli den største uavhenginge paneuropeiske feeder og "short sea" operatør med industriens best sammenkoblede nettverk. Nordic Capital har vært instrumentell i å støtte selskapet gjennom denne utviklingen i ånden til et ektre partnerskap, uttalte konsernsjef Jesper Kristensen i Unifeeder da salget ble kjent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også