Norwegian Cruise Lines cruiser inn milliarder

Den Miami-baserte cruisekjempen ser ingen tegn til oppbremsing i etterspørselen, og velger å utøve opsjoner på to nye skip.

Foto: Pressebilde NCL

- At den robuste bookingen fra være kjernemarkeder fortsatte, kombinert med den vellykkede utførelsen av etterspørselvekststrategier som drev høyere prising på tvers av alle tre markevarene, resulterte i at inntekter, yield og inntjeningsvekst i andre kvartal var langt høyere enn forventet, sier konsernsjef Frank Del Rio i Norwegian Cruise Lines Holdings.Det Miami-baserte cruiserederiet som opererer de tre merkevarene Norwegian Cruise Lines, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises brands, melder om en inntektsvekst i andre kvartal på 13,2 prosent til 1,5 milliarder dollar, tilsvarende 12,3 milliarder norske kroner.Resultatet etter skatt, justert for engangseffekter, økte til 271,9 millioner dollar, eller om lag 1,21 dollar pr. aksje, fra 232,7 millioner dollar, eller 1,02 dollar pr. aksje, i samme periode i fjor. Netto yielden økte med fire prosent.Øker guidingenRederisjefen ser ingen skyer på horisonten, hverken for cruisebransjen som helhet eller sitt eget selskap.- Den globale etterspørselen etter cruisereiser viser ingen tegn til oppbremsing, noe som støttes av solid organisk vekst og den enormt vellykkede lanseringen av Norwegian Bliss, hvis grensesprengende resultater overgikk våre høye forventninger, sier han og viser til rederiets seneste flåtetilskudd som ble levert i april.De gode resultatene fører til at rederiet løfter gudingen for 2018 under ett.- Det er ventet at den sterke etterspørselen vil fortsette å drive høyere priser i andre halvår, noe som leder til en økning i utsiktene for den justerte inntjeningen pr. aksje til området mellom 4,70 og 4,80 dollar, godt over guidingen fra starten av året, sier Del Rio.Styrker flåtenI kvartalsrapporten opplyses det at cruiserederiet har valgt å utøve opsjoner for byggingen av to Leonardo-klasse skip hos det italienske verftet Fincantieri S.p.A med ventet levering i 2026 og 2027.Rederiet har for øyeblikket en flåte på 26 cruiseskip som betjener 450 destinasjoner verden over, og når det siste nybygget er levert i 2027, vil rederiets flåte bestå av totalt 34 skip.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker