Oljeselskap kjøper for 10 milliarder i Mexicogolfen

Kosmos Energy kjøper Deep Gulf Energy

Børs

Kosmos Energy kjøper Deep Gulf Energy fra First Reserve og andre aksjonærer for 1,225 milliarder dollar, ifølge en melding fra Kosmos mandag.Dallas-baserte Kosmos, som for øyeblikket har virksomhet i Afrika og Sør-Amerika vil betale 925 millioner dollar i kontanter og 300 millioner dollar i Kosmos-aksjer for kjøpet.Etter kjøpet av Deep Gulf Energy vil Kosmos sin virksomhet ekspanderes til Mexicogolfen, og øke selskapets produksjon med 50 prosent til 70.000 fat oljeekvivalenter per dag.I et intervju med Reuters sa konsernsjef Andrew Inglis i Kosmos at etter at flere oljeselskaper har trukket seg ut av Mexicogolfen de seneste årene for å investere mer i skiferolje, har det skapt et rom i markedet som Kosmos ville utnytte.-De beste dypvannsanleggene kan konkurrere med det beste av skifer, og det er nå et godt tidspunkt å komme inn i Mexicogolfen på, sier Inglis.

olje
mexicogulfen
Nyheter
Børs