Oslo Børs åpner opp

Hovedindeksen traff nylig 903,22 poeng, som er ny intradag-rekord på Oslo Børs. DNB, TGS og Salmones Camanchaca klatrer til nye rekorder. 

Rundt klokken 10:05 traff hovedindeksen på Oslo Børs 903,22 poeng, som er ny intradag-rekord for indeksen. Det representerer en oppgang nærmere 1,2 prosent i dag. Tidligere intradag-rekord for hovedindeksen var 902,29, som inntraff 11. juni. Høyeste sluttnotering noensinne var 12. juni, hvor hovedindeksen sluttet på 899,91. Aker BP, Equinor, Subsea 7 og DNB var de store driverne for den nye rekorden.For øvrig er DNB-aksjen i ny intradag-rekord, omsatt for 165,5 kroner. TGS Nopec er også i sin høyeste notering, omsatt for 343,4 kroner, sammen med Salmones Camanchaca på 68 kroner.  Her er alle rekordene i dagTirsdag morgen peker pilene opp for hovedindeksen på Oslo Børs. Kort tid etter åpning er hovedindeksen opp 0,81 prosent til 899,87 poeng. Roger Bernsten i Netfonds mener alt ligger til rette for en grønn åpning. - Alle piler peker oppover tirsdag morgen, dermed kan vi håpe på en ny dag med oppgang, i alle fall i åpningsminuttene. De asiatiske børsene, med NIKKEI 225 i spissen, steg i natt, det samme gjorde de største indeksene i USA mandag kveld. Investorenes optimisme kan hovedsakelig knyttes til positive selskapsresultater. Når det er sagt, resultatsesongen (for 2. kvartal) nærmer seg slutten, derfor er det naturlig at nyhetsbildet vil endre seg i tiden fremover. Oslo Børs målt gjennom OBX -og OSEBX indeksen, er opp hhv. 11 og 9,6 % i 2018.FOE til refinansiering - stuper 20 prosentFred. Olsen Energy har mottatt et indikativt, ikke-bindende forslag til refinansiering av selskapet.Forslaget innebærer en ny egenkapitalfinansiering, en full konvertering av selskapets utestående obligasjonsgjeld til egenkapital, så vel som en delvis konvertering av selskapets sikrede gjeld. Forslaget indikerer en verdsetting av eksisterende aksjekapital og obligasjonsgjeld på rundt 10 millioner dollar. Selskapet vil fortsette diskusjonene med nøkkelaktører, og noterer at forslaget kan endres som følge av dette.Analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux venter at aksjekursen til Fred. Olsen skal falle om lag 80 til 90 prosent i dag etter meldingen.- Det er også verdt å merke seg at forslaget innebærer en delvis konvertering av selskapets sikrede gjeld, som er noe man sjelden har sett i restruktureringer, sier han til TDN Direkt. Fred. Olsen Energy-aksjen stengte på kurs 6,78 kroner mandag, ned 69,18 prosent i år.Kort tid etter åpning stuper Fred. Olsen Energy-aksjen hele 14,45 prosent til 5,8 kroner. Bankgigant høyner i oljegigantMorgan Stanley tar opp dekning på Aker BP-aksjen med overweight-anbefaling, og et kursmål på 380 kroner, ifølge Reuters.Investeringsbanken ser dermed nærmere 35 prosent oppside i aksjen fra mandagens sluttkurs.I følge nyhetsbyrået har et gjennomsnitt av analytikerne som følger aksjen en hold anbefaling.Aker BP-aksjen hopper opp fem prosent til 296,2 kroner. Norsk industriproduksjons stopper oppIndustriproduksjonen i Norge var uendret i juni, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Svak kraftforsyning forårsaket den uendrede produksjonen. Det har vært 0,8 prosent vekst i industriproduksjonen fra første kvartal til andre kvartal i år. Oljeprisen tynges av usikkerhetEtter betraktelig stigning etter åpning i går, har oljeprisen falt tilbake til relativt normaliserte nivåer. Fokus i oljemarkedet er fortsatt på effektene av de kommende amerikanske sanksjonene mot Iran, skriver TDN Direkt. WTI- og Brent-oljen er begge opp 0,82 prosent til henholdsvis 69,05 og 73,81 dollar per fat. Norwegian Property noteres etter utbytteAksjene i Norwegian Property ASA noteres eks. utbytte kr 0,07 fra og med i dag.