Palace Grill dro inn 27 millioner

Til tross for en liten omsetningsnedgang tjente Palace Grill gode penger i fjor.

Palace Grill AS, som består av restaurant, bar og nattklubb, sendte bunnlinjen i positivt terreng i fjor, med et resultat etter skatt på 131.911 kroner, mot minus 180.479 kroner året før.- Vi begynte med inngangspenger på lørdager fra klokken 23.00 på Skaugum (utestedet red. anm.) I tillegg har det vært ytre årsaker til at ting har gått den andre veien, sier daglig leder og styreleder Jon Arthur Messel til Hegnar.no.Den lille gourmetrestauranten, som kun serverer en 10 retters meny, ligger et stenkast fra Solli plass i Oslo. Den har kun 24 stoler, kompromissløs kokkekunst og ifølge hjemmesiden en vinkjeller som kan få hvem som helst ned i knestående.Menyen skiftes hver dag med de beste tilgjengelige råvarene.Sekretærer i ventekø For inntil godt over tre år siden var det ikke mulig å gjøre bordreservasjon på restauranten, som hadde lang ventetid. Man måtte selv møte opp og vente til bord ble ledig.- Det fungerte dårlig etter hvert. Når det er sagt fungerte det bra i 15 år. Men det gikk ut på dato, plutselig satt det sekretærer og ventet inntil det var mulig å få bord. Det har vi endret. Nå har vi onlinebooking, fortsetter Messel.Til tross for omsetningsnedgang sammenlignet med året før, omsatte Palace Grill for 26,97 millioner kroner i 2017. I 2016 lå driftsinntektene på 28,37 millioner kroner.- Det skyldes først og fremst antall gjester vi kan ha, i forhold til brannvesenet. Det er kjedelig, men sånn er det bare, sier Messel og viser til nye restriksjoner.Millionlønn til sjefenDriftsresultatet beløp seg til 262.546 kroner i regnskapsåret, mot minus 129.637 kroner i 2016.I sum hadde Palace Grill lønnskostnader på 11,75 millioner kroner i regnskapsåret, mot 12,61 millioner kroner året før. Daglig leder og styreleder står oppført med en lønn på 1,39 millioner kroner i 2017.


Les også