Pareto nedjusterer anslag for tanksektoren

Pareto nedjusterte sine estimater og anslag for tanksektoren frem til 2019, og er fortsatt bekymret over en potensiell eskalering i handelskonflikten.

Pareto Securities har i dag redusert sine fjerdekvartalsestimater og 2019-anslag for tanksektoren, ifølge TDN Direkt. Så langt i år har det blitt skrapet over 30 VLCCer (Very Large Crude Carriers), men Pareto tror kun to tredjedeler av disse faktisk handlet i den globale flåten i 2017.Videre peker meglerhuset på at mange nybygg vil bli levert over det kommende året, og mener dette vil fortsette å begrense inntjeningene over hele sektoren, samtidig som skapringen burde bli noe mer moderat i 2019, skriver TDN Direkt. Handelskonflikt preger tankmarkedetPareto utmerker deres bekymring over en potensiell eskalering i handelskonflikten mellom Kina og USA, og tror dette kan påvirke tankmarkedet negativt. - Timingen med tanke på tank-aksjer forblir vanskelig, og 2020-lettelsene er fortsatt relativt langt borte i fremtiden, skriver meglerhuset, som fortsatt venter svært positiv påvirkning av International Maritime Organizations (IMO) sulfatregler som blir iverksatt i starten av 2020, ifølge TDN Direkt. Anbefalinger og kurserPareto har i dag oppgradert anbefalingen på Euronav-aksjen til kjøp fra hold, samtidig som de har nedgradert DHT Holdings til hold fra kjøp. Anbefalingene på Frontline og International Seaways fastholdes til henholdsvis hold og kjøp, ifølge TDN Direkt. Wells Fargo fremhever i en oppdatering tirsdag Euronav som den foretrukne tank-aksjen, og skriver de selskapet er unikt posisjonert for å dra nytte av både en eventuell vending i syklusen, samt strukturelle eller tematiske IMO2020-medvind, skriver TDN Direkt. Så langt i år Baltic Dirty Tanker-indeks opp 2,1 prosent, sammenlignet med Baltic Dry-indeksen som er opp 25,11 prosent, ifølge Bloomberg.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også