Richard Drew

Rett ned på Wall Street

Tyrkia-krisen uroer investorene i New York og sender børsene ned.Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,80 prosent og står i 7.807,75 poeng, mens Dow Jones står i 25.142,64 poeng etter en nedgang på 0,62 prosent.VIX-indeksen stiger 19,5 prosent til 15,9. Vinnerne og taperen på børsene i New YorkEmpire ManufacturingTall fra New York Federal Reserve viser at Empire Manufacturing-indeksen var 25,6 i august. Ifølge vår makrokalender var det ventet en indeks på 20 poeng. DetaljhandelDetaljhandelsomsetningen i USA steg 0,5 prosent i juli. Detaljhandelsomsetningen uten kjøretøysalg klatret 0,6 prosent i perioden. Ifølge vår makrokalender var det ventet at detaljomsetningen ville stige med henholdsvis 0,1 og 0,3 prosent. ProduktivitetProduktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA var opp 2,9 prosent i andre kvartal, mot ventet 2,3 prosent. Enhetsarbeidskostnaden falt med 0,9 prosent i kvartalet, mot en ventet oppgang på 0,3 prosent, ifølge TDN Direkt. IndustriproduksjonDen amerikanske industriproduksjonen var opp 0,1 prosent på månedsbasis i juli, mot ventet 0,3 prosent, ifølge TDN Direkt. Industriens kapasitetsutnyttelse var 78,1 prosent i perioden, mens det var ventet en kapasitetsutnyttelse på 78,2 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også