Rieber Shipping går i pluss

Men fortsatt ratepress, sier Bergen-rederi.

GC Rieber Shipping fikk et resultat før og etter skatt på minus 9,0 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot minus 18,2 millioner ved samme korsvei i fjor.Resultatet per aksje ble minus 0,16 kroner, mot minus 0,42 kroner året før.Driftsresultatet ble pluss 7,6 millioner kroner i perioden, mot minus 4,7 millioner kroner i 2. kvartal 2017. EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) utgjorde pluss 9,3 millioner kroner, mot 50,5 millioner kroner i fjor.Totale inntekter falt fra 92,6 millioner kroner i 2. kvartal 2017 til 60,7 millioner kroner i 2. kvartal i år.Regnskapet er godskrevet med tilbakeførte nedskrivninger på 26,2 millioner kroner, sammenlignet med nedskrivninger på 25,3 millioner kroner i fjor.Total flåteutnyttelse for kvartalet kom inn på 92 prosent.Rederiet forteller om en kontraktsdekning på 92 prosent for subsea-, støttefartøyer og isbrytere, mens Shearwater er fullbooket gjennom 3. kvartal.- Til tross for positiv utvikling i våre hovedsegmenter, er markedsratene fortsatt under press. Vi venter at dette vil vedvare ut året, sier toppsjef Christian W. Berg.Rapporten her. Presentasjonen her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også