Rødt på Oslo Børs - hovedindeksen smalt under 900 igjen

Dagens vinner spratt opp 25 prosent. To riggaksjer falt til ny all-time low. En lakseaksje steg til ny all-time high.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 1,15 prosent og sluttet på 898,23 poeng. Det ble omsatt aksjer for fire milliarder kroner.Det betyr at Oslo Børs er opp 1,08 prosent den siste måneden og opp 10,29 prosent hittil i år.Store selskaper som Norsk Hydro, DNB og Telenor falt henholdsvis 3,57 prosent, 1,21 prosent og 1,06 prosent.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 72,66 dollar, opp 0,82 prosent. Fokus i oljemarkedet er fremdeles på effekten av USAs sanksjoner mot Iran, og handelskonflikten mellom USA og Kina.- Oljeprisene stiger svakt fredag på bekymringer om at USAs gjeninnføring av sanksjoner mot Iran vil føre til strammer tilbud, men den eskalerende handelskonflikten mellom Washington og Beijing holder markedet tilbake fra ytterligere gevinster, skriver Reuters.EquinorKredittratingbyrået Moody’s har oppgradert Equinors rating til Aa2 fra Aa3, ifølge en oppdatering. Utsiktene betegnes fortsatt som stabile.- Beslutningen vår om å oppgradere Equinor reflekterer fortsatt positivt moment i oppstrømsproduksjon, inntjeningsvekst og sterkere kontrantstrømgenerering på bakgrunn av reduserte kostnader og høyere oljepriser, sier Moody’s-direktør Sven Reinke.Equinor falt 0,46 prosent til 215 kroner.Interoil Exploration & ProductionInteroil Exploration & Production kan fortelle om en bruttoproduksjon på 1.667 fat oljeekvivalenter per dag i Colombia i juli 2018, mot 2.208 fat oljeekvivalenter per dag måneden før.Oljeproduksjonen utgjorde 1.258 fat per dag, mot 1.788 fat per dag i forrige måned. Reduksjonen skyldes i hovedsak stengingen av Vikingo-brønnen 5. juli, skriver selskapet. Aksjen hoppet hele 24,73 prosent til 5,22 kroner.Wilh. Wilhelmsen HoldingWilh. Wilhelmsen har lagt frem tall for årets andre kvartal. Her kunne vi lese at resultatet endte på minus 201 millioner dollar, mot minus 100 millioner dollar året før. Omsetningen endte på 222 millioner dollar, mot 344 millioner dollar i fjor.- Et mer negativt sentiment i global handel, og potensielle innførsler av ytterligere tariffer og restriksjoner, skaper usikkerhet på mellomlang basis, heter det i rapporten.Både A- og B-aksjen falt 1,07 prosent til 185 kroner.Questerre EnergyQuesterre Energy fikk et resultat etter skatt på 0,6 millioner kanadiske dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 3,6 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 9,3 millioner dollar, sammenlignet med 4,1 millioner dollar i 2. kvartal 2017.Questerre-aksjen falt 1,45 prosent til 3,13 kroner.Vinnerne og taperne på Oslo Børs BW OffshoreI fredagens rapport fra Investtech ble det anbefalt kjøp av aksjer i BW Offshore.- BW Offshore ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og har gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon på kort sikt. Risk/reward-forholden i aksjen anses dermed godt med tanke på kortsiktig trading, slo Investtech fast.Tallknuserne i Kepler Cheuvreux skal også ha vært ute med en kjøpsanbefaling.Aksjen klatret 3,68 prosent før den sluttet på 47,90 kroner.PolarcusPolarcus har blitt tildelt et 3D-seismikkprosjekt i Vest-Afrika med en varighet på rundt tre måneder. Prosjektet ventes å starte i september 2018. Etter tildelingen er flåten 100 prosent booket for 3. kvartal 2018 og 85 prosent i 4. kvartal 2018.Aksjen sluttet på 2,34 kroner etter en oppgang på 8,84 prosent.Nye rekorderFred. Olsen Energy og nye Seadrill falt til nye bunnrekorder.Salmones Camanchaca steg til ny all-time high.Disse aksjene satte nye rekorder