Ser flere børsrekorder

Brian Cliff Olguin

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management ser for seg flere børsrekorder.

Oslo Børs var oppe i nesten 909 poeng etter å ha steget med 1,9 prosent i starten av forrige uke. «Dessverre sendte uroen i Tyrkia børsen ned under 900 på fredag. Spørsmålet er likevel om børsen kan fortsette å stige fremover», spør sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management i en oppdatering mandag.«Det åpenbare svaret er ja, men det avhenger av en fortsatt god utvikling i både internasjonal og nasjonal økonomi, samt at oljeprisen holder seg høy. Oslo Børs er krevende priset, og verdsettelsen er ca 20 prosent over historisk gjennomsnitt. Selv om prisingen er noe man alltid skal ta med i regnestykket, så bør man også huske på at verdsettelse er en av de dårligste indikatorene vi har for børsutvikling på kort sikt. Det kan også nevnes at prisingen var verre tidligere i år da norske aksjer var priset over 30 prosent høyere enn historisk snitt. Dermed vil vi kunne se flere nye «all time highs» utover året dersom nevnte forhold inntreffer, selv om vi nok må belage oss på mer markedsuro i starten av denne uken», skriver sjefstrategen.


Les også