Sjefstrateg om ukens høydepunkter

Brian Cliff Olguin

Leif-Rune Husebye Rein, sjefsstrag i Nordea Wealth Management, trekker frem det han blir ukens viktigste faktorer.

Storpolitikk og nye børsrekorder kan bli fokuset i verdens markeder denne uken, tror Leif-Rune Husebye Rein, sjefsstrag i Nordea Wealth Management.«Fokuset er på utviklingen i handelskrigen. Spesielt er det spørsmål om USA kommer til å innføre nye 200 milliarder dollar med straffetoll på import av kinesiske varer og om det kommer nye mottiltak fra Kina. Som vi så forrige uke med nye børsrekorder, har markedets sensitivitet til dårlige nyheter fra handelskrigen avtatt i styrke», skriver han i en fersk oppdatering.Av makronyheter fra USA får vi konsumenttillit, reviderte BNP-estimater for andre kvartal, konsumprisindekser, Chicago PMI og University of Michigan sin tillitsindikator.Fra eurosonen kommer det diverse sentimentsindikatorer, inflasjonstall og arbeidsledighetsraten. Den tyske Ifo-indeksen kan trolig også få noe oppmerksomhet, tror Nordea-toppen.Fra Kina får tall på industri-, service- og sammensatt PMI-er. Japan kommer med detaljhandel, inflasjonstall, arbeidsledighetsraten og industriproduksjon.Resultatskredet avsluttes denne uken. Se oversikten over selskaper som skal i aksjon