Sjefstrateg plukker ut ukens høydepunkter

Eivind Yggeseth

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein trekker frem flere faktorer som kommer til å styre markedene denne uken.

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management tror handelskrigen kan eskalere videre ettersom Trump-administrasjonen varslet at de vurderer å innføre 25 prosent tollsatser mot Kina.«Amerikansk utenrikspolitikk tilspisses også med sanksjoner mot Iran. Dermed er både Iran og handelspartnere i en presset situasjon. Tyrkia er også i en valutakrise som kan påvirke andre økonomier», skriver Rein i en kommentar mandag morgen.Han slår også fast at det fremdeles er noen store etterslengere på S&P500 som legger fram resultat for andre kvartal denne uken, som eksempel Wallmart og teknologiselskapet Cisco Systems. I tillegg kommer det tall fra USA på detaljhandel, industriproduksjon, samt Philly Fed og University of Michigan sine tillitsindikatorer.«Vi får også reviderte BNP-tall fra Eurosonen, samt for industriproduksjonen. Inflasjonstall kommer fra Frankrike, Tyskland, Spania, Italia og Eurosonen gjennom uken. Norges Bank sitt rentemøte vil trolig gi støtte til vårt syn om at styringsrenten vil bli hevet i september», heter det.Fra Kina får vi tall for detaljhandelen. Det kommer også industriproduksjon fra både Kina og Japan, samtidig som vi får en oppdatering på handelsbalansen til Japan.


Les også