Slik investerer Buffett nå

Den anerkjente stjerneinvestoren økter eksponeringen i flere aksjer.

Verdens mest kjente investor, Warren Buffett, forsetter å lete etter selskaper som er priset lavere enn sin virkelige verdi i en alder av 87 år.Konglomeratet Berkshire Hathaway, som er Buffetts investeringselskap, har rapportert kapitalallokeringen for kvartalet i en F13-melding.Buffett har tidligere vært særdeles restriktiv med å investere i teknologi og flyselskaper, grunnet kompleksitet og flybransjens mangel på lønnsomhet, men de siste årene har pipen fått en annen lyd hos det eminente orakelet fra Omaha.- Det at han forandrer seg er en god ting, sier George Morgan, finansprofessor på Universitet i Nebraska, til CNBC.Den jordnære stjerneinvestoren økte eksponeringen med ytterligere 12,4 millioner aksjer i Apple, og beholdningen i selskapet er verdt over 53 milliarder dollar etter dagens kurs. Apple utgjør dermed omtrentlig 25 prosent av porteføljen til Berkshire etter dagens kurs og investeringsselskapet sitter på 5,13 prosent av de utestående aksjene i teknologigiganten.Buffett har tidligere uttalt at han skulle ha vært investert i Amazon og Google på et tidligere tidspunkt. Omaha-investoren fikk kjennskap til Google i en tidlig fase fordi Berkshires forsikringsselskap Geico var en av de første store kundene til søkemoteren. Han forsto forretningsmodellen, og derfor er den oversette investeringsmuligheten i søkemotoren noe som ergrer investoren som har levert nærmere 21 prosent årlig avkastning de siste 50 årene. 87-åringen laster videre opp i flyselskapene Southwest Airlines og Delta Air Lines og eksponeringen økte med 18 prosent i begge selskapene i kvartalet. Markedsverdien på aksjene er henholdsvis 3,34 og 3,49 milliarder dollar og eierandelen beløper seg til henholdsvis 9,87 og 9,21 prosent.Goldman Sachs gjør også et dypere innhugg i Buffetts portefølje. Berkshire har kjøpt 2,294,971 aksjer i selskapet og dermed økt beholdningen med nærmere 21 prosent. Goldman Sahcs utgjør per 30. juni 1.49 prosent av porteføljen til Omaha-nestoren.Eierandelen i oljeraffineriet Phillips 66 ble kuttet med 23 prosent i kvartalet, mens alle aksjene i analyseselskapet Verisk Analytics ble solgt unna. Buffetts fem største posisjoner etter dagens markedsverdi utgjøres nå av Apple, Wells Fargo, Bank of America, Kraft Heinz og The Coca-Cola Company.Den samlede aksjeporteføljen har en totalverdi på svimlende 207 milliarder dollar.


Les også