Sparebank tjente 743 millioner

SpareBank 1 SMN satt igjen med trekvart milliard på bunnlinjen i 2. kvartal.

Ivan Kverme

SpareBank 1 SMN melder om et resultat etter skatt på 743 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 409 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per egenkapitalbevis ble 3,54 kroner, mot 1,92 kroner ved samme korsvei i fjor. Resultatet før skatt ble 748 millioner kroner, sammenlignet med 518 millioner kroner i fjor.Resultat før tap ble 827 millioner kroner, mot 604 millioner kroner året før.Netto renteinntekter beløp seg til 581 millioner kroner, sammenlignet med 532 millioner kroner i 2. kvartal 2017.SpareBank 1 SMN fikk et resultat på 1209 millioner kroner per første halvår i år, en økning på 433 millioner fra samme periode i fjor. Økningen skyldes god utvikling i ordinær drift samt ekstraordinære finansinntekter og salgsgevinst. - Vi er godt fornøyd med resultatet i første halvår. Resultatet dras betydelig opp gjennom to ekstraordinære poster, men også den underliggende driften i konsernet er god. Vi lykkes med vår strategi som bygger på effektivt samspill mellom digitale løsninger og dyktige rådgivere i banken. En viktig jobb fremover blir å fortsette å levere de beste kundeopplevelsene, sier konsernsjef Finn Haugan i SpareBank 1 SMN.Her er rapporten  og presentasjonen