Star Bulk støvsuger markedet for bra skipsdealer

Øker den hurtigvoksende flåten ytterligere med inntil syv nye skip.

Det Athen-baserte tørrbulkrederiet Star Bulk har inngått en avtale med å kjøpe inntil syv bulkskip fra E.R. Capital Holding GmbH & Cie, ifølge en melding sendt ut sent onsdag kveld.Rederiet har inngått faste kontrakter for tre skip, samt sikret seg opsjoner på ytterligere fire.De første tre skipene som alle ble ferdigstilt i 2010, blir betalt med om lag 1,34 millioner Star Bulk-aksjer og 41,7 millioner dollar i kontanter.To er av typen Capsize, mens det siste er en Supramax. Capesizene er på lange kontrakter til henholdsvis mars og april 2020, som Star Bulk dermed vil overta.Kontantdelen av transaksjonen skal finansiereres med provenyet fra et nytt femårig lån på 41 millioner dollar fra en stor europisk forretningsbank, opplyses det.Transaksjonen medfører at E.R. får en eierandel på 1,45 prosent i Star Bulk.Når det gjelder de fire siste skipene som alle er Capesizer fra 2010, har Star Bulk sikret seg kjøpsopsjoner med en total utøvelsespris på 115,39 millioner dollar, eller 28,85 millioner dollar pr. skip.Disse kan utøves 1. april 2019, og oppgjøret kan skje enten utelukkende ved bruk av kontanter, eller en via en kombinasjon med kontanter og aksjer.Moderne flåteLevering av de første tre skipene er ventet til fjerde kvartal i inneværende år. De fire siste - dersom opsjonene utøves - vil bli levert mellom april og juli 2019.- Jeg er veldig fornøyd med at Star Bulk kjøper en moderne høykvalitetsflåte fra E.R. i en strukturert transaksjon som kombinerer attraktive priser med fleksibilitet for selskapet. Vi er glade for å ekspandere fotavtrykket vår i Capesize-segmentet, spesielt i en periode der tørrbulkmarkedet strammer seg til, sier konsernsjef Petros Pappas i Star BulkDersom rederiet gjennomfører kjøpet av alle syv skipene, vil flåten bestå av totalt 115 fartøy med en gjennomsnittlig alder på 7,5 år. - Det er også med stor glede å ønske velkommen en prominent skipsreder, Mr. Erick Rickmers, til vår aksjonærbase og vi tror denne transaksjonen igjen understøtter Star Bulks evne til å bruke våre aksjer som valuta i verdiskapene oppkjøp for våre aksjonærer, sier Pappas.Offensiv kjøperStar Bulk har store vekstplaner, og rederiet kaster virkelig ikke bort tiden.I april inngikk rederiet en avtale med det italienske rederiet Augustea og kapitalforvaltningselskapet York Capital Management om å kjøpe Augusteas flåte på 16 bulkskip.Én måned senere ble det annonsert at Star Bulk tar over hele flåten til den norske konkurrenten Songa Bulk som ble etablert av Arne Blystad og Herman Billung høsten 2016.Transaksjonen medførte at Star Bulk-flåten økte med ytterligere 15 moderne bulkskip.Samtidig som Songa Bulk-kjøpet ble annonsert, kunne rederiet melde at det hadde inngått en avtale med et datterselskap av Oaktree Capital Management om å kjøpe tre skip av typen Newcastlemax som er under konstruksjon