Stordalen-luksus tjener mindre

- Vi skulle selvfølgelig, som alle andre, både vokst mer og tjent mer penger, sier hotelldirektør Jarle Moen til Hegnar.no.

Publisert 10. aug. 2018 kl. 15.35
Oppdatert 10. aug. 2018 klokken 17.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 494 ord
Hotelleier og investor Petter Stordalens The Thief hadde et resultat etter skatt på 58.760 kroner i 2017, mot 784.359 kroner året før.Til tross for resultatnedgang, renner millionene inn Stordalen-hotellet, som inngår i Nordic Choice-konsernet. Driftsinntektene i regnskapsåret 2017 endte på 129,26 millioner kroner i 2017, mot 125,66 millioner kroner året før.«Inntektsøkningen kommer av en høyere beleggsprosent for selskapet, samt høyere omsetning i restaurant og spa», heter det i årsberetningen.
- Vi skulle selvfølgelig, som alle andre, både vokst mer og tjent mer penger, men vi er i grunnen fornøyde med resultatet i 2017. Det koster å drive et hotell i verdenstoppen, på Tjuvholmen, uttalter hotelldirektør Jarle Moen til Hegnar.no.- Vi må bare konstatere at driftsresultatet gikk ned i 2017 sammenlignet med 2016. Hittil i år ligger vi imidlertid veldig godt an, langt foran fjoråret og vi tror 2018 som helhet blir et godt år, sier Moen..
Ligger godt anSer vi bak tallene, er det mye Moen er veldig godt fornøyd med.- Vi hadde for eksempel et høyere belegg i 2017 sammenlignet 2016, restauranten hadde en inntektsvekst på åtte prosent og spa-et økte inntektene med syv prosent sammenlignet med fjoråret.Driftsresultatet endte på 735.170 kroner, mot 1,55 millioner kroner i 2016.The Thief har i dag om lag 70 prosent utenlandske gjester på besøk.- De reiser mye og har høye krav og forventninger til The Thief. Vi må hele tiden forbedre oss og holde kvaliteten oppe. I år renoverer vi for eksempel alle suitene, og bygger to nye, forteller Moen.  The Thief fyller fem år, og hotelldirektøren er stolt av å ha opprettholdt posisjonen blant de beste hotellene i verden.- Vi er plassert på Condé Nast Gold List, Michelin-guiden for hoteller, for tredje året på rad. Vi er også stolte av å bidra til å sette Oslo på kartet som en attraktiv hotellby å reise til. Oslo har virkelig blitt et svært populært reisemål, avslutter han til Hegnar.no.Årets HotelierJarle Moen inntok sjefsstolen på The Thief i 2013. I januar i år ble hotelldirektøren kåret til Årets Hotelier 2017 under reiselivsbransjens årlige prisutdeling, HSMAI Prisene- Jeg er utrolig takknemlig for denne prisen, og jeg vil dele den med alle kollegaene mine på The Thief. Det er et privilegium å lede et lag som hver dag går på jobb for å levere gjesteopplevelser i verdensklasse, kommenterte Moen i en pressemelding den gang.Stordalen var stolt over at en av hans ledere stakk av med årets gjeveste pris.- (..) Jarle er en av de beste lederne vi har, og denne prisen er så velfortjent som den kan bli, sa han.Økte betydeligØkonomisjef ved hotellet, Jeanette Bjerke Meland, er ifølge Finansavisen fornøyd med hotellets resultat i fjor.- Restauranten økte omsetningen med drøyt to millioner kroner fra 2016, og flere gjester benyttet vårt flotte spaanlegg, og omsetningen der økte med 600.000 kroner fra 2016, uttalte hun til avisen tidligere i juli.Det magre resultatet til tross for omsetningsveksten forklarer Meland med at felleskostnadene – som ligger under andre driftskostnader – økte betydelig, og at husleiesatsen gikk opp fra 2016.