Svakere fra Borgestad

Christen Knudsen. Foto: Finansavisen.

Bunnlinjen reduseres

Borgestad melder om et resultat etter skatt på minus 5,5 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 1,1 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt ble minus 5,3 millioner kroner, sammenlignet med 0,6 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet ble 6,7 millioner kroner, mot 10,7 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 197,4 millioner kroner, sammenlignet med 202 millioner kroner i 2. kvartal 2017.I rapporten skriver selskapet at nedgangen skyldes nedgang for segmentene eiendom og ildfast. - For segment eiendom er årsaken til nedgangen vesentlige leietagerendringer i første halvår. Endringene vil være gjennomført i løpet av andre halvår, og vil gi økte leieinntekter og EBITDA fra fjerde kvartal 2018, skriver selskapet.I segmentet ildfast er det lavere aktivitetsnivå innen installasjonsvirksomheten som er årsaken. Borgestad forventer økt aktivitet i andre halvår.Les hele rapporten her


Les også