Svensk hedgefond øker XXL-short med 42 mill.

Bodenholm Capital traff blink med å shorte XXL-aksjen i sommer. Hedgefondet tror imidlertid ikke at børsfallet er over enda. Nå gires veddemålet opp.

Det svenske hedgefondet Bodenholm Capital som forvaltes av Per Johansson bygde i juni opp en shortposisjon i XXL på drøyt 1,5 millioner aksjer, ifølge Finanstilsynets shortregister.Fredag 20. juli la XXL frem tall for andre kvartal som ble svært dårlig mottatt i aksjemarkedet.XXL-kursen stupte med 26,1 prosent til 50 kroner på en dag.For Johansson og Bodenholm betydde det en usedvanlig rask gevinst på nesten 30 millioner kroner.Siden da har aksjen falt ytterligere noen få kroner, og ble torsdag omsatt for rett under 47 kroner etter en børsopptur på drøyt 2 prosent.Svensken tror imidlertid fortsatt at det er penger å hente på børsfall i XXL.De tre seneste dagene er shortposisjonen økt med 904.738 aksjer.Basert på en aksjekurs på 47 kroner, har Johansson shortet aksjer for ytterligere 42 millioner kroner.Ifølge shortregisteret har Bodenholm nå en shortposisjon på rett i underkant av 2,5 millioner aksjer, noe som tilsvarer 1,75 prosent av de utestående aksjene i selskapet.Etter Hegnar.nos beregninger har det svenske hedgefondet shortet XXL-aksjer for nær 150 millioner kroner totalt, basert på de gjeldende aksjekursene da shortposisjonene ble innrapportert.Bodenholm har hatt en gjennomsnittlig årlig avkastning på nær 9 prosent siden det ble etablert i 2015.Hittil i år er avkastningen på rett i overkant av 10 prosent.


Les også