Tesla og Musk risikerer maksimalt en dask på håndleddet

 Har lite å frykte mener eksperter.

FILE - In this Feb. 6, 2018, file photo, Elon Musk, founder, CEO, and lead designer of SpaceX, speaks at a news conference after the Falcon 9 SpaceX heavy rocket launched successfully from the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Fla. Musk's quirky behavior has long been chalked up to that of a misunderstood genius. But never have his actions caused so much angst on Wall Street. Investors have for years endured millions of dollars in short-term losses in hopes of a long-term payoff. They might have even been able to stomach the $8.3 million that Telsa Inc. burns through each day. But it was a conference call Wednesday, May 2, that left many wondering how much more they can take. (AP Photo/John Raoux, File) John Raoux
Børs

Finanstilsynet i USA har under president Donald Trump gått bort i fra praksisen om å ilegge store økonomiske straffer til selskaper.Denne trenden kan ifølge eksperter, komme Tesla til nytte når de står overfor en etterforskning fra SEC (Finanstilsynet), skriver Reuters. Etterforskningen går ut på Musk sin tweet om at han hadde sikret finansiering for å ta Tesla av børs, noe som han ennå ikke har klart å bevise.

 Styreleder i SEC Jay Clayton har fremhevet at de på generelt basis vil holde individuelle personer ansvarlige, istedenfor å holde selskap ansvarlige for de ansattes overtredelser.Til tross for dette, mener to jusprofessorer og en forsvarsadvokat som følger SEC, at dersom kommisjonen skulle dømme Musk for tweeten, vil han bli ilagt en bot på mindre enn 200.000 dollar. Dette støttes også av tre andre eksperter, ifølge nyhetsbyrået.-Jeg forventer at Tesla ikke må betale noe som helst, sier Georgetown-professor Urska Velikonja til Reuters.Velikonja er engasjert i en pågående analyse av SEC sine straffe-trender mot selskaper og individer.  Ifølge Velikonja har det vært en skarp nedgang i antall straffer kommisjonen har vurdert, etter at Clayton tok over som styreleder.Tesla ønsket ikke å kommentere ekspertenes vurdering av de eventuelle konsekvensene.

sec
tesla
elon musk
Nyheter
Børs