TGS mangedobler bunnlinjen

Kristian Johansen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Slår forventningene

TGS Nopec melder om et resultat etter skatt på 46,3 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot 9,6 millioner dollar i samme periode i fjor.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 36 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,45 dollar, mot 0,09 dollar ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 55,9 millioner dollar, sammenlignet med 17 millioner dollar i fjor. Her var det ventet 47 millioner dollarDriftsresultatet ble 54,2 millioner dollar, mot 18,1 millioner dollar året før.Driftsinntektene beløp seg til 157,8 millioner dollar, sammenlignet med 107,7 millioner dollar i 2. kvartal 2017.Det var ventet driftsinntekter på 158 millioner dollar.Det vil bli utbetalt et utbytte på 0,20 dollar for kvartalet. Selskapet skriver i rapporten at det venter fortsatt å gjøre nye multiklient-investeringer på om lag 260 millioner dollar i 2018."Ytterligere multiklientinvesteringer ventes fra salg av eksisterende studier og fra risikodelingsavtaler", skriver selskapet.Videre venter TGS fortsatt å få et prefinansieringsnivå for nye multiklient-investeringer på rundt 45-50 prosent i 2018.Selskapet opplyser at utsiktene fortsettes å bedres, men peker samtidig på at markedet forventes å forbli volatilt på kort sikt.Annonserer nytt prosjektSamtidig som TGS presenterer tallene for årets andre kvartal, annonserer det deltagelse i et nytt multiklient 3D-prosjekt, Erlend Wild West, som dekker et minimum av 1000 kvadratkilometer i Storbritannia.– Erlend Wild West 3D vil ekspandere TGS dekning av data, inkludert åpent areal og eksisterende funn vest for Shetland, hvor det finnes et høyt identifisert potensial. Dette prosjektet vil gi moderne seismiske data av høy kvalitet i et område som er svært relevant for leting i den nylige tildelte 30. britiske konsesjonsrunden, sier administrerende direktør Kristian Johansen i TGS.Les hele rapporten her


Les også