Tjente én milliard i går - Festen fortsetter i dag

Ivan Kverme

Christen Sveaas har mangedoblet investeringen på to dager.

Det Christen Sveaas-kontrollerte offshorerederiet Viking Supply Ships meldte fredag at det har solgt de tre isbryter ankerhåndteringsfartøyene Tor Viking, Balder Viking og Vidar Viking til Canada, eller nærmere bestemt "Her Majesty the Queen in Right of Canada".I tråd med børsmeldingen skrev vi at salget vil påvirke nettoresultatet og at gevinsten fra salget er estimert til 274 millioner dollar, tilsvarende 2,3 milliarder kroner .Nyhetene førte i går til en ellevill kursoppgang for rederiet på Stockholm-børsen. Aksjen steg fantastiske 469 prosent, og førte til at Christen Sveaas med i overkant av syv millioner aksjer, ble på papiret hele 973 millioner kroner rikere i løpet av gårsdagen.Om ikke det var nok fortsetter pengefesten for Sveaas i dag. Aksjen stiger videre, og er opp ytterligere 13 prosent i skrivende stund. Det betyr at Sveaas kan glede seg over å ha tjent nye 154 millioner kroner i dag, og drøye 1,1 milliarder kroner på to dager. Aksjeposten til Sveaas i rederiet er med dagens kurs verdt hele 1,3 milliarder kroner.Viking Supply-aksjen er opp drøye 600 prosent så langt i år, men er fortsatt ned over 90 prosent fra toppen.Ifølge Kapitals liste over Norges 400 rikeste ble Sveaas sin nettoformue anslått til 5,1 milliarder kroner i fjor høst.


Les også