Torsdag var det surere stemning i aksjemarkedet

Torsdag var det duket for nedgang på Wall Street etter at Donald Trump, ifølge CNBC, meldte at han vil iverksette toll på kinesiske varer allerede neste uke. Dow Jones endte ned 0,53 prosent til 25.986,92 poeng, Nasdaq falt 0,26 prosent til 8.088,36 poeng mens S&P 500 falt 0,44 prosent til 2.901,13 poeng.VIX-indeksen steg 9,80 prosent til 13,45 poeng.- Det var litt surere stemning i markedene i går, med nedgang i de store aksjeindeksene både i USA, Europa og Asia, samt fall i amerikanske og tyske statsrenter og sterkere yen og sveitserfranc, skriver Jeanette Strøm Fjære i fredagens markedsoppdatering fra DNB Markets.Hun mener Trump sannsynligvis har bidratt til å redusere risikoappetitten, med nye trusler om å forlate WTO og rykter om at USA vil iverksette (allerede annonsert) 25 prosent toll på kinesisk eksport verdt 200 milliarder dollar allerede neste uke.Samtidig fortsetter USA og Canada forhandlingene om en ny Nafta-avtale.- Trump har tidligere sagt at fredag (i dag) er fristen for Canada til å slutte seg til en avtale, men i går sa han noe i retning av at Canada vil bli med på avtalen, enten det blir på fredag eller en annen dag. Det kan virke som om landene nærmer seg en enighet, selv om vi er forsiktige med å konkludere før en avtale faktisk er på plass, avslutter Strøm Fjære.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også