Toyota med rekordgode tall

Toyotas overskudd i perioden fra april til juni tilsvarte 48,5 milliarder kroner. Bilgiganten har aldri hatt et større overskudd i dette kvartalet.

Børs

– Sammenlignet med sine konkurrenter i hjemlandet er Toyota relativt konkurransedyktige. Selskapet gjorde det godt i Nord-Amerika, og salgstallene i Kina er stabile, sier Satoru Takada, en analytiker ved det Tokyo-baserte konsulentfirmaet TIW.Overskuddet i kvartalet fra april til juni økte med 7,2 prosent til 657,3 milliarder yen. Den japanske bilgiganten regner likevel med at overskuddet for året totalt sett vil gå ned med 15 prosent sammenlignet med i fjor, blant annet grunnet potensielt høyere tollsatser i USA.– Amerikanske tollsatser representerer en stor risiko for den japanske bilindustrien. Dersom de økes, kommer det til å ramme industrien hardt, sier Takada.(©NTB)

toyota
Nyheter
Børs