Varsler mulig søksmål mot Marine Harvest

Statssekretær i Miljøverndepartementet i Chile, Felipe Riesco, har levert klage på Marine Harvest etter massiv rømming.

Børs

I Juli meldte Marine Harvest at 680.000 fisk hadde rømt fra anlegget Punta Redonda i Chile. Det var totalt rundt 900.000 fisk i anlegget.En rekke chilenske medier melder nå at Felipe Riesco, statssekretær i det chilenske Miljøverndepartementet, har levert inn en klage mot oppdretteren hos Chile’s State Defense Council (CDE) i Puerto Montt. Dette er et offentlig organ som forsvarer, representerer og gir juridisk rådgivning til den chilenske staten, skriver ilaks.– Vi mener situasjonen i området er alvorlig, og har betydelige konsekvenser for miljøet. Det er derfor vi gikk til CDE for å levere klagen, slik at saken kan undersøkes, sa Riesco, ifølge El Mercurio.Han ber organet etterforske rømmingen, og eventuelt ta ut søksmål på bakgrunn av miljøskader, skriver ilaks.

marine harvest chile
marine harvest
chile
Nyheter
Børs