Vil tvinge Hydro-sjefen til å vitne

- Vi vil høre hvorfor han ba om unnskyldning.

Hydro har sittet i forhandlinger med en rekke parter, og flere politikere engasjerte seg i saken og startet en granskning i delstatsparlamentet Alepa i Belém. Komitémedlem Celso Sabino har tidligere varslet at konsernsjef Svein Richard Brandtzæg skulle innkalles til høring hos granskningskomiteen i Belém, skriver DN.- Selskapets advokater prøver å lede granskningen til å høre andre ledere i selskapet og ikke toppsjefen for Hydro globalt, sier Sabino i en pressemelding fra delstatsparlamentet, ifølge avisen.Han vil at Brandtzæg skal forklare hvorfor han i vår gikk offentlig ut og beklaget seg overfor lokalbefolkningen og det brasilianske folk.- Vi vil høre hvorfor han ba om unnskyldning, tatt i betraktning at advokatene fra selskapet til enhver tid har benektet fakta. Vi er nå i forhandlinger for at han skal være til stede i granskningen og klargjøre dette, sier Sabino til avisen.