Wilhelmsen kjøper Protector-aksjer for 50 mill.

Eivind Yggeseth

Mens Sundt-familien fortsatt vedder på kursnedgang, befester Wilhelmsen-familien sin tro på oppgang ved å øke eksponeringen.

Forsikringsselskapet Protector Forsikring har hatt et blytungt år på Oslo Børs så langt.Selv etter en opptur på 22 prosent siden årets foreløpige laveste sluttkurs på 49,05 kroner ble nådd 23. juli, har selskapets verdi blitt redusert med en tredjedel siden årsskiftet.Les også: Varsler mulig milliongevinst i tredje kvartalEn aktør som til tross for det kraftige børsfallet, fortsetter å utvise stor tro på Protector er det familieeide investeringsselskapet Awilhelmsen som siden septemper i fjor har bygget seg opp en betydelig aksjepost i selskapet, gjennom Awilhelmsen Capital Holding.I forrige uke besluttet Awilhelmsen Capital Holding som styres av Arve Ree, å øke denne aksjeposten ytterligere.Totalt kjøpte Awilhelmsen Capital 831.079 Protector-aksjer i løpet av uken.Basert på forrige ukes snittkurs på 60,50 kroner, ble det lagt rundt 50 millioner kroner på bordet for aksjene.Awilhelmsen Capital Holding eier dermed totalt 3.588.367 aksjer i Protector, noe som tilsvarer en eierandel på 4,16 prosent.Det er omtrent halvparten av eierandel til Stenshagen Invest som fortsatt er selskapets største aksjonær.Mandag omsettes forsikringsselskapets aksjer for 59,70 kroner, noe som betyr at Awilhelmsens aksjepost er verdt totalt 214 millioner kroner.Sundt er ShortMens Wilhelmsen-familien har posisjonert seg for kursoppgang i Protector, vedder Sundt-familien på at kursen skal gå motsatt vei.Ifølge Finanstilsynets shortregister har Sundt-familien gjennom selskapet Sundt AS en shortposisjon på 800.000 aksjer.Det utgjør 0,93 prosent av Protectors utestående aksjer.Denne eksponeringen ble gradvis økt fra starten av 2017 til oktober i fjor da Sundt på det meste var short 1,2 millioner aksjer.Siden har eksponeringen ble tatt ned igjen til det nåværende nivået.


Les også