«Wolf of Wall Street» advarer mot bitcoin

Kin Cheung

Jordan Belfort, bedre kjent som «Wolf of Wall Street», spår katastrofe for bitcoin.

Tidligere aksjemegler Jordan Belfort tilbrakte nesten to år i fengsel, tiltalt og dømt for manipulering av aksjekurser og hvitvasking av penger.Belfort er nå ikke i tvil om at bitcoin er det neste som kan blakke småinvestorer, skriver CNBC.- Jeg var en svindler. Og det er akkurat det som skjer med bitcoin, uttalte han til CNBC i en dokumentar mandag.Belfort ledet meglerhuset Stratton Oakmont og tiltalte seg skyldig i 1999 for å manipulere investorer til å kjøpe aksjer som til slutt viste seg å være verdiløse. Han hadde den gang ansatte som ringte rundt i verden og overtalte folk til å kjøpe aksjer som han senere ville dumpe og ta gevinst av.Med internett har denne manipulasjonstaktikken blitt enklere, mener han. Facebook, Google og Twitter forbyr annonser for kryptovalutaer og salg av tokens, såkalte ICOer.- Denne tingen kommer til å fordampe som en luftspeiling. Det er mange ærlige mennesker som kommer til å tape stort, sa Belfort til CNBC.Transaksjoner av bitcoin er oppført under en alfanumerisk kode som ikke avslører identiteten til traderen. En slik anonym struktur er ifølge Belfort grunn til bekymring.- Det er ikke det at bitcoin er svindel, men naturen tillater svindel å skje, sa han i et separat intervju på CNBCs Power Lunch Monday.- Det er et mørkt marked, du kan ikke se hva som skjer bak kulissene, sa han videre.I intervjuet spår han at bitcoin kan kollapse i løpet av året, og når det gjøres, vil det bli «kollapsen alle hørte om».


Les også